Diensten

Mold production

Mold Production specialiseert zich op het gebied van het maken van flexibele gietmallen. De mallen worden geproduceerd van lage stuk oplage tot aan mallen voor serie productie. Op klant specificatie of op toepassing werken wij met flexibele rubber materialen zoals siliconen en polyurethanen.

De mallen worden o.a. ingezet voor productie van modellen van flexibele materialen maar ook van harde materialen zoals beton, cement, gips, epoxies etc. Naast het inzetten van mallen voor productie omgevingen zijn onze mallen en modellen ook inzetbaar voor andere maat en klant specifieke toepassingen. Voor lage oplages van onderdelen als afzetringen, modellen, (machine) onderdelen.

Wij kunnen voorzien in de behoefte vanaf schets, 3D model, prototypen of vanaf de mal fase.

Engineering

Om concurrerend te blijven met levert Schouten Mold Production en Engineering kennis , advies en service voor een totale oplossing. Het ontwikkelen van diverse vraag stukken voor klanten met hoge eisen. Naast het leveren van materialen kunnen wij hier ook eventuele voor trajecten van vraagstukken ontwikkelen, helpen aan de bouw van prototypes en mallen en ontwikkelen van nieuwe producten. Naast kennis werken wij ook met diverse 3D programma’s en 3D apparatuur zoals 3D scannen en 3D Printen. Geavanceerde en professionele technieken met de laatste ontwikkelingen. De systemen en programma’s zetten wij in voor de service, het ontwerp, ontwikkeling en productie van onze producten.

Onderhoud

Voor al onze hardware en software voorzien wij in reparatie en onderhoud. De hardware systemen zoals onze 3D scanners van Artec en 3D printers van 3D systems maar ook al onze vacuümvorm machines van bijvoorbeeld Formech. Naast standaard reparatie hebben wij ook diverse onderhoudscontracten voor het preventief onderhouden voor een duurzaam gebruik van de machines.

Met ons eigen service en support team en de nauw betrokken second level support van onze fabrikanten staan wij altijd tot uw beschikking. Voor een aantal software pakketten zullen wij u altijd op de hoogte houden van updates en upgrades en bieden wij volledige support voor installatie en training.

Neem contact op met ons voor meer informatie of uw (periodieke) onderhoud.

3D Print-, scan en designservice

Ter aanvulling op onze productie en engineeringsdiensten bieden wij de mogelijkheid om de ontwikkelde of benodigde prototype, kleine oplages te printen middels de innovatieve 3D printer technieken. Van full colour sandstone printen, plastic SLS printen voor kleine oplages alsook SLA vervaardigen van plastic modellen voor prototypes kunnen wij verrichten.

Voor het digitaliseren van (complexe) modellen, meten van producten voor quality controll of reverse engineering zetten wij zowel 3D laser scanners alsook 3D lichtscanners in. Professionele handheld scanners voor grote objecten op objecten op locatie kunnen worden gebruikt als .STL model of full colour bestanden. Ook maken wij gebruik van diverse desktop scanners voor precisie werk zoals dental en jewelry of reverse engineering.

Het vervaardigen van complexe geometrieën van schets af kan worden ontwikkeld met diverse software programma’s. Onze designers zijn gespecialiseerd van simpele gesloten 3D modellen voor prototypes tot aan ontwikkeling van nieuw te ontwikkelen producten of Architectonische modellen voor project ontwikkelaars. Dit kan worden omgezet van een architecten tekening of compleet worden getekend in 3D voor het maken van full colour of witte maquettes.