Gips en Alginaat

Industriële gips

Schouten Group ontwikkelde als eerste in Nederland tandtechnische gips. Sinds de introductie van tandtechnische gips heeft Schouten Dental de meeste uiteenlopende gips producten voor de dentale en medische markt, maar ook voor de industriële sector. De Giluform gipsen die Schouten Group aanbiedt zijn van hoogwaardige kwaliteit en milieuvriendelijk. De voordelen van de Giluform serie is dat deze eenvoudig te verwerken zijn, snel uitharden, een fijne detailweergave hebben en daarnaast zeer hard en breukvast zijn.

De Giluform serie bestaat uit de Giluform 350 en de Giluform SP 10. Giluform 350 heeft een langere verwerkingstijd en is minder hard (200 N/mm) dan de SP10.

Schouten Group's Gilcast AM is een vuurvaste gipsgebonden inbedmassa voor precisie gietwerk volgens de verloren wasmethode. Het is geschikt voor het gieten van alle nonferro metaallegeringen met een smelttemperatuur van 400–1080 °C. Er hoeft nagenoeg geen nabewerking plaats te vinden waardoor de werkmethode arbeidsbesparend is. Gilcast AM is verkrijgbaar bij een minimale afname van 1000kg.

Industriële gips

Personal

Alginaat

Bodycasting met alginaat

Onze bodycasting-materialen zijn gemaakt van algen voor een huidvriendelijke manier van vormen. Onze Gilagin H is een Alginaat die de perfecte vorm van bijvoorbeeld, handen, benen en torso’s kan maken voor het afvormen met één van onze (polyurethaan) harsen, rubbers en gipsen. Gilagin H heeft een mengtijd van 1 minuut en een korte verwerkingstijd van 4-5 minuten. Naast de Gilagin H bied Schouten ook een alginaatgel. De Hydrogel® N is een wit poeder dat na mengen met water in ongeveer 5 minuten uithardt tot een vochtig, rubberachtig materiaal. Gebruik Hydrogel N om snel een mal te maken voor eenmalig gebruik waarbij contact met de huid nodig is. Gips, was, en bepaalde EasyFlo Kunststoffen kunnen worden gegoten in Hydrogel N mallen.

Alginaat

Personal