Alginaat

Alginaat is een uit zeewier gemaakt poeder en verbindt zich met water tot een stevige flexibele massa. Zoals alle organische materialen is de alginaatmal bederfelijk. Bovendien droogt hij uit waardoor hij krimpt. Wil men de mal toch enige dagen bewaren, dan liefst in de koelkast en onder water. Als alginaat eenmaal gegeleerd is, dan wil een volgende laag er niet meer goed aan hechten. Wil men wel hechting verkrijgen, dan dus de volgende laag opgieten voordat de voorgaande laag goed bezig is te geleren.

Gilalgin H

Onze belangrijkste alginaat is de Giligin H. Gilalgin H is een eenvoudig te verwerken alginaten afdrukmateriaal, geschikt voor het maken van gezichtsafdrukken en andere lichaamsdelen. Gilalgin H is huidvriendelijk en daarom uitstekend geschikt voor het afvormen van lichaamsdelen en voor medische toepassingen.

Hydrogel N

Hydrogel N is een wit poeder dat na mengen met water in ongeveer 5 minuten uithard tot een vochtig en rubberachtig materiaal. Voor het eenmalig gebruik en snel maken van mallen met aanraking van de huid is onze Hydrogel N uitermate geschikt. Hydrogel N kan worden gegoten op verschillende oppervlakten en materialen, maar neem voor de zekerheid een test af om zeker te weten dat het vocht geen schade aanricht aan het oorspronkelijke model.

* De mengtijd, pot life en de te gieten tijd is afhankelijk van de temperatuur het milieu en de relatieve luchtvochtigheid waarde.