Siliconen gel

PlatSil Gel-OO, PlatSil Gel-10 en PlatSil Gel-25

De PlatSil Gel van Schouten SynTec is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, PlatSil Gel-OO, PlatSil Gel-10 en PlatSil Gel-25. Elke variant heeft zijn eigen specifieke fysische waarden zoals in de tabel hieronder te zien.

Fysische eigenschappen
Gel-OO Gel-10 Gel-25
Mengverhouding (Bij gewicht en volume) 1A: 1B 1A: 1B 1A: 1B
Shore hardheid OO30 A10 A25
Giettijd (in minuten) 6 6 5
Ontvormbaar na (in minuten) 30 30 60
Kleur na uitharding Melk Wit Melk Wit Melk Wit
Gemengde Viscositeit 22.000cP 15.000cP 6.000cP
Krimp tijdens uitharden Geen Geen Geen

PlatSil Gels zijn perfect te gebruiken voor lifecasting of het maken van levensechte protheses. PlatSil Deadener kan worden toegevoegd om een ultra realistische look en feel van de huid te creëren. PlatSil Gels kunnen op de huid gekwast worden, maar hiervoor moet wel TinThix verdikkingsmiddel aan de gemengde PlatSil toegevoegd worden. Daarnaast kan PlatSil Gel ook gebruikt worden voor het maken van industriële mallen wanneer u een lage shore mal wilt maken.

Deadener

Smith’s Theatrical Prosthetic Deadener is een additief voor PlatSil® Gels. Het wordt gebruikt voor het simuleren van de look en feel van de huid of menselijk weefsel. Voeg tot 250% Deadener toe aan de gemengde PlatSil Gel (deel A + B) om de PlatSil Gel te maken tot een super-gel dat zeer zacht en kleverig is (Waardoor de PlatSil Gel op de huid van een acteur / actrices zal kleven. Prothesen kan worden hergebruikt). Elk toevoeging van Deadener tot 250% van het gemengde gewicht kan worden toegevoegd voor het nabootsen van menselijk weefsel. Perfect te gebruiken voor special effect.

PlatSil deadener LV kan ook worden gebruikt voor het verzachten of “deadenen” van PlatSil Gels. PlatSil deadener LV kan verkozen worden boven Smith’s Theatrical Prosthetic deadener omdat het een lagere viscositeit heeft.

Silicone Fluid 50 cSt

Silicone Fluid 50 cSt is een super lage viscositeit (50 cSt) verdunner / weekmaker die slecht kan worden toegevoegd aan TinSil (70 & 80-serie), PlatSil (71 & 73-serie) en PlatSil Gel-10 siliconen rubbers. Gebruik de fluid met mate omdat het leidt tot een verlies van sterkte, hardheid en uithardingssnelheid van de siliconen. Meer dan 10% fluid kan daarnaast zorgen voor olie uitlogging.

Wanneer u wilt verzachten zonder olie uitlogging wordt aangeraden Smith Theatrical Prosthetic Deadener of PlatSil deadener LV te gebruiken.

Tinthix

PlatSil Series rubbers kunnen worden verdikt met TinThix vloeibare verdikkingsmiddel voor het kwasten op modellen of op de huid. TinThix is een vloeibaar additief dat kan worden toegevoegd aan het gemengde PlatSil Gel om verschillende niveaus van thixotropie te verkrijgen.