Formech 2440 Vacuümvormmachine

Formech's 2440 is voorzien van een intuïtieve 'FCV' (Formech Cycle View) gebruikersinterface met een 10 inch aanraakscherm en vertegenwoordigt een doorbraak in gebruiksvriendelijke grootformaat vacuümvormen.

De 2440 biedt een zeer snelle respons met energie-efficiënte Quartz verwarmingselementen en nauwkeurige hitteprofilering met 48 zones. Dubbele vacuümtanks van 400 liter maken direct stofzuigen mogelijk voor een uitstekende definitie bij de meest veeleisende toepassingen, terwijl vier ventilatoren met hoog vermogen zorgen voor een snelle koeling om de cyclustijden te versnellen.

40 voor geprogrammeerde geheugeninstellingen maken het handig om de instellingen voor elke toepassing op te roepen. Elektrische verhittingsaandrijving met pneumatische tafel en pneumatisch geassisteerd opspannen maken licht werk voor grote toepassingen, terwijl het intuïtieve controlesysteem de 2440 zeer benaderbaar maakt voor operators van alle niveaus.

10 "kleuren-HMI / PLC met Formech-cyclusweergave (FCV)

Wago-regelsysteem met 10 inch kleurenaanraakscherm, realtime-aanpassingen, 1% verhogingsverhogingsbesturing, Formech-cyclusweergave en 40 vooraf ingestelde programma geheugens.

Quartz verwarming met variabele stand-by

Quartz-verwarmers hebben het voordeel van een snelle respons en een hoog rendement, wat resulteert in tijd- en energiebesparingen.

48 onafhankelijk regelbare verwarmingszones

48 verwarmingszones en Quartz verwarmingselementen zorgen voor een snelle warmterespons met een groter bereik van controle om uitdagende vormen en materialen te vormen

Electric Heater Drive

Elektrisch aangedreven verwarmingselement voor gemakkelijke bediening. Gecontroleerde snelheid en remmen voorkomen schade aan elementen.

Pneumatisch en manueel vastklemmen

Eerste fase 1 pneumatisch klemmen met twee extra handmatige klemmen aan de voorkant van het frame.

Pneumatische tafel met tandheugel en rondsel

De tafel wordt omhoog getrokken van boven (semiautomatisch) of van onder naar boven geschoven (automatisch). De tandheugel handhaaft de horizontale tafelbeweging wanneer meer dan één tafelcilinder wordt gebruikt.

Tafelhoogte aanpassen

Verstelling van de tafelhoogte verkort de verplaatsing van de gereedschapstafel bij gebruik van ondiepe gereedschappen en verkort de cyclustijd.

Pre-Stretch

Pre-stretch stelt de gebruiker in staat lucht in de verwarmde plaat te pompen, waardoor een luchtbel ontstaat om te voorkomen dat materiaal dunner wordt met dieper gereedschap.

Auto-Level

Vermijdt het doorzakken van materiaal tijdens de verwarmingscyclus en zorgt voor een gelijkmatige afstand tussen de verwarming en de plaat, terwijl de gebruiker een hoorbare indicatie krijgt dat het materiaal klaar is om te worden gevormd.

Vacuüm ontvanger Tanks

Twee vacuümtanks die direct opgeslagen vacuüm bieden, voor veeleisende materialen en kortere cyclustijden.

Vacuüm- en drukmeters

Een visuele indicatie van een consistent vacuüm en druk die wordt uitgeoefend (druk in Hg / bar).

Vier koelventilators

Overbruggend portaal en vier 550W-ventilatoren om gevormd materiaal te koelen en cyclustijden te verkorten.

Met olie gevulde roterende schoepenpomp 40m3 / HR

Olievrij en vereist minimaal onderhoud.
Specificaties Waardes
Vormgebied 2380 x 1160 mm
Plaat grootte 2440 x 1220 mm / 2500 x 1250 mm
Maximale Dieptetrekking 600
Maximale materiaaldikte 5 mm
Verwarmingszones 48
Type verwarming Quartz
Breedte 3600 mm
Hoogte 2200 mm
Diepte 3450 mm
Gewicht 1800 Kg
Eenfase Stroomvereisten N/A
Europa - 3 Fase voedingsvereisten 380 - 415 V / 50 Hz / 80 A
Verenigde Staten - 3 Fase Voedingsvereisten 208 - 220 V / 60 Hz / 150 A
Energieverbruik 52.0 kW
Compressor vereisten 100 PSI / 7 bar

Reduceer Raamwerk

Vermindert het vormgebied om kleinere vellen materiaal te gebruiken en verspilling te minimaliseren. Wij bieden dit aan in Standaard of aangepast formaat.

Verwarming pyrometer

Sensor voor nauwkeurige feedback van de bladtemperatuur en het terugsturen van verwarmers bij het bereiken van de doeltemperatuur (behalve op de 686 en 1372 waar het een digitale uitlezing geeft). Noodluchtopslagtank levert koelingcontinuïteit bij uitschakeling om de pyrometer te beschermen.

Koeling Bolster

Een watergekoelde plaat om direct af te koelen en de temperatuur van het aluminium gereedschap te regelen voor consistente en snellere cyclustijden.

Vacuüm stroomregelaar

Regelt nauwkeurig het vacuümdebiet wanneer een grotere mate van controle vereist is bij veeleisende toepassingen.

Multi-user pin toegangscontrole

De supervisor van de machine kan een toegangsniveau voor de verschillende operatoren kiezen en bepalen.

Set met reserveonderdelen

Een set met verbruiksonderdelen, meestal met afdichtingen, elementen, filter, zekeringen, spanklemmen.