Formech IMD508 High Perfomance Vacuümvormmachine

Film Insert Molding (FIM) is een veelzijdige en kosteneffectieve methode voor het decoreren en produceren van duurzame kunststofonderdelen. (Het wordt ook 'In Mold Decoration (IMD)' of 'In Mould Labelling (IML)' genoemd.)

De vlakke film wordt eerst omgekeerd gedecoreerd (normaal gezeefdrukt of digitaal bedrukt), vervolgens vacuümgevormd, gesneden en uiteindelijk terug 'spuitgegoten'. Het wordt gebruikt voor de kosteneffectieve vervaardiging van boeiboorden, panelen en kozijnen voor de automobiel-, telecommunicatie-, geavanceerde sign making-, materiaaltest- en elektronische sectoren.

Het Formech FIM / IMD-gamma combineert zeer nauwkeurige herhaling van de bladregistratie met nauwkeurige en geavanceerde warmtebeheersing tijdens het vormingsproces van het voorbedrukte materiaal.

Feedback over de volledige temperatuur met elk element biedt volledige controle tijdens het verwarmen van het vel, waardoor de vervorming van de afgedrukte vellen tijdens de kritieke verwarmingsfase wordt geminimaliseerd.

De machine beschikt ook over een verwarmingspyrometer om consistente verwarmingscycli te bereiken. Formech produceert IMD-machines voor zowel testen als productie met behulp van keramiek of kwarts, enkele of dubbele verwarming en een servo-elektrische tafel voor nauwkeurige bewegingen en registratie. Ideaal voor het vormen van de nieuwste technisch veeleisende materialen die een nauwkeurige controle over elk aspect vereisen.

10 "kleuren-HMI / PLC met Formech-cyclusweergave (FCV)

Wago-regelsysteem met 10 "kleurenaanraakscherm, realtime-aanpassingen, 1% verhogingsverhogingsbesturing, Formech-cyclusweergave en 40 vooraf ingestelde geheugens.

Keramische kachels met terugkoppeling op volledige temperatuur

Keramische kachels zijn goed geschikt voor productie met hoog volume wanneer kachels lange tijd worden gebruikt en een constante temperatuur moet worden gehandhaafd.

49 onafhankelijk regelbare verwarmingszones

Negenenveertig verwarmingszones en kwartsverwarmingssystemen zorgen voor een snelle warmtereactie met een groter bereik van controle om uitdagende vormen en materialen te vormen.

Pneumatische verwarming

De pneumatisch aangedreven verwarming op zwaar werk zorgt voor een precieze en snelle inzet van de verwarming, terwijl het remmen schade aan het element voorkomt.

Pneumatisch aangedreven klemframe

Pneumatisch aangedreven klemsysteem dat krachtige en moeiteloze bediening biedt.

Servo-aangedreven tafel met hoogteafstellingPneumatische plug-assist

Pneumatisch aangedreven plug helpt om het verwarmde materiaal in de holtes van het gereedschap te duwen om de dikte van het materiaal aan de onderkant van de holtes te vergroten

Pre-Stretch

Pre-stretch stelt de gebruiker in staat lucht in de verwarmde plaat te pompen, waardoor een luchtbel ontstaat om te voorkomen dat materiaal dunner wordt met dieper gereedschap.

Auto-Level

Vermijdt het doorzakken van materiaal tijdens de verwarmingscyclus en zorgt voor een gelijkmatige afstand tussen de verwarming en de plaat, terwijl de gebruiker een hoorbare indicatie krijgt dat het materiaal klaar is om te worden gevormd.

Vacuüm ontvanger tank

Een vacuümtank die zorgt voor direct opgeslagen vacuüm, voor veeleisende materialen en kortere cyclustijden.

Vacuüm stroomregelaar

Regelt nauwkeurig het vacuümdebiet wanneer een grotere mate van controle vereist is bij veeleisende toepassingen.

Vacuüm- en drukmeters

Een visuele indicatie van een consistent vacuüm en druk die wordt uitgeoefend (druk in Hg / bar).

Veiligheidslichtgordijn

Beschermt gebruikers tegen onopzettelijk letsel door alle mechanische acties te stoppen wanneer het lichtscherm wordt verbroken.

Verwarming pyrometer

Sensor voor nauwkeurige feedback van de bladtemperatuur en het terugsturen van verwarmers bij het bereiken van de doeltemperatuur (behalve op de 686 en 1372 waar het een digitale uitlezing geeft). Noodluchtopslagtank levert koeling continuïteit bij uitschakeling om de pyrometer te beschermen.

Met olie gevulde roterende schottenpomp 21m3 / uur

Olievrij en vereist minimaal onderhoud.
Specificaties Waardes
Vormgebied 470 x 470 mm
Plaat grootte 508 x 508 mm
Maximale dieptetrekking 300 mm
Maximale materiaaldikte 6 mm
Verwarmingszones 49
Type verwarming Ceramic
Breedte 1200 mm
Hoogte 3080 mm
Diepte 2050 mm
Gewicht 900 Kg
Eenfase Stroomvereisten N/A
Europa - 3 Fase voedingsvereisten 380 - 415 V / 32 A
Verenigde Staten - 3 Fase Voedingsvereisten 208 - 220 V / 40 A
Energieverbruik 11.3 kW
Compressor vereisten 80 PSI / 5 bar

Servo plug-assist

Deze functie kan worden gebruikt voor meer veeleisende toepassingen, waar meerdere posities en snelheidscontroles naar de millimeter kunnen worden uitgevoerd.

Koelventilatiesysteem

Om gevormd materiaal te koelen en cyclustijden te verkorten.

Koele pyrometer

Sensor om nauwkeurige bladtemperatuurterugkoppeling te bieden en schimmellossing te initiëren bij het bereiken van de doeltemperatuur.

Koeling Bolster

Een watergekoelde plaat om direct af te koelen en de temperatuur van het aluminium gereedschap te regelen voor consistente en snellere cyclustijden.

Twin Heater Upgrade

Boven- en onder verwarming om veeleisende materialen te vormen en cyclustijden te verkorten (verwarmingselement met 16 zones boven, onder verwarming met 10 zones).

Reduceer Raamwerk

Vermindert het vormgebied om kleinere vellen materiaal te gebruiken en verspilling te minimaliseren. Wij bieden dit aan in Standaard of aangepast formaat.

Set met reserveonderdelen

Een set met verbruiksonderdelen, meestal met afdichtingen, elementen, filter, zekeringen, spanklemmen.